Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng

  Ett stort utsläpp av tallolja till havs har spolats iland längsmed kusten utanför Norrtälje, rapporterar SVT Nyheter Stockholm.

  Det var den 27 februari som Räddningstjänsten tillsammans med Kustbevakningen upptäckte knytnävsstora klumpar av klibbig olja längs en fyra mil lång remsa av Roslagskusten. Enligt de två myndigheternas analys rör det sig om tallolja.

  Utsläppet kommer sannolikt från ett fartyg som tömt och rengjort sina tankar till havs, vilket inte är olagligt eftersom talloljan är biologiskt nedbrytbar. Därför kommer Norrtälje kommun inte att göra någon anmälan om miljöbrott till polisen.

  Det är ett stort utsläpp och det ställer till det för bland annat fåglar eftersom oljan är så kladdig, säger Charlotta Tillberg, t f trygg- och säkerhetsdirektör i Norrtälje kommun.

  Kommunen vädjar nu om hjälp från allmänheten att plocka upp oljeklumparna.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.