Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Utsläppen ökar – Carlgren är lycklig

  Förra veckan kom nya siffror som visar att utsläppen från vägtrafiken ökade under 2010, trots fler miljöbilar. Förklaringen är helt enkelt att folk kör mer och köper fler bilar.

  Man kan tycka att siffrorna borde mana till eftertanke hos miljöministern, men icke. Andreas Carlgren kommenterar siffrorna på sin blogg, och hyllar (!) dem.

  Carlgren vrider och vänder på siffrorna och lyckas hitta en rad positiva tendenser: Han gläds över att genomsnittsförbrukningen av koldioxid minskat, att utsläppen från personbilar minskat och att fler biogasbilar säljs.

  Han pratar om alla siffror utom en: siffran över de totala utsläppen från vägtransporter. Dessa utsläpp ökade med 100 000 ton koldioxid förra året. Det är den enda siffran som egentligen är relevant för planeten. Klimatet blir ju inte bättre av att vi köper fler miljöbilar.

  Så här skriver Transportstyrelsen i den rapport som Carlgren har som källa:

  […] när vi blickar framåt ser det ut som att beslutade styrmedel bara räcker till att stabilsera utsläppen på nuvarande nivå.

  Utifrån detta drar Carlgren följande slutsats:

  Vi är på rätt väg, men mycket återstår.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.


   Kul att du besöker SMB! Vill du hjälpa oss med att svara på några frågor?

   Självklart vill jag hjälpa till!