Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
(Tryck ENTER för fler alternativ)
Sökförslag:
  Stäng

  Västpapua klubbar igenom historisk miljölagstiftning

  Foto: Wikipedia Commons (CC by 4.0)

  Regeringen i provinsen Västpapua klubbade förra veckan igenom en lagstiftning som gör den till Indonesiens, och världens, första ”conservation province”. Detta betyder att regeringen går i garanti för att all framtida ekonomisk aktivitet och utveckling i regionen kommer vara hållbar.

  Förutom att förenkla för hållbar ekonomisk tillväxt och säkra rättigheter för ursprungsbefolkningar innefattar lagstiftningen också skyddande av regionens landbaserade och marina ekosystem.

  Provinsen sträcker sig över 120 000 kvadratkilometer och består till 90 procent av skog, varav stora delar fortfarande är outforskade. Samtidigt innefattar den också de berömda Raja Ampatöarna, vilka ligger i hjärtat av koralltriangeln och anses ha det artrikaste marina ekosystemet på planeten.

  Lagen är ett välkommet trendbrott i de senaste årens utveckling i Indonesien. En fjärdedel av landets skogar har försvunnit sedan 1990 och 95 procent av korallreven hotas av utveckling längs kustområden och ohållbart fiske.

  Supermiljöbloggen har tidigare rapporterat om hemligheten bakom den unika biologiska mångfalden i Raja Ampat. Forskare tror att orsaken till artrikedomen har att göra med att korallreven fått växa och utvecklas ostört under så lång tid.

  I så pass viktiga ekosystem som dessa är insatserna höga och felmarginalerna små. Det är därför viktigt att balansen mellan utveckling och naturskydd görs rätt från början. Kampanjandet för lagstiftningen har involverat experter och miljöskyddsorganisationer från hela världen, och förhoppningsvis kan den visa vägen för en ny generation av miljölagstiftning som skapar harmoni mellan människa och natur.

   


  SMB bevakar frågan om biologisk mångfald. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla hemsidan och vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Swisha en slant till 123 270 12 33 för att stötta vårt arbete. 

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.

   SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

   Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

   Läs vad vi vill göra