Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Vattenfall fortsätter smutsa ner sin byk

  Greenpeace skickade i söndags upp en zeppelinare med texten
  ”Destruktion made by Sweden” över en av vattenfalls kolgruvor

  Fem nya kolgruvor. Det är vad svenska bolaget Vattenfall vill öppna i Tyskland. Nu protesterar Greenpeace och menar att Vattenfalls planer går stick i stäv med det regeringsdirektiv som bolaget är bundet vid.

  Statligt ägda energibolaget Vattenfall är redan ansvariga för globala koldioxidutsläpp som överskrider de totala utsläppen i från hela Sverige. Nu vill man fortsätta investera i fossil energi och närmare bestämt brunkol i Tyskland.

  Nu i veckan börjar processen för den första gruvan, som ska leverera brunkol från år 2030. Tre byar i området ska tvångsförflyttas, varav en just nu levererar förnybar energi för 5000 hushåll från främst solenergi. Samtidigt står det i regeringsdirektivet som Vattenfall är bundet till att bolaget ska vara ledande i energiomställningen i hela Europa och satsa på att ställa om sin energi till förnybar. Frågan är hur detta rimmar med de nya planerna i Tyskland.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.