Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Veckans miljöcitat – om kärnkraftverk, konsumtion och zombier

  Mil­jö­ci­ta­ten du inte får missa. Här är veckans värsting­ar och visdomar.

  Varje vecka sägs och skrivs det otroligt mycket smarta saker i mil­jö­de­bat­ten. Men också mycket som är helt galet. Vi på Su­permil­jö­blog­gen vill dela med oss av alla dessa guldkorn som vi stöter på varför vi avslutar varje söndag med att pre­sen­te­ra fem av de absolut bästa mil­jö­ci­ta­ten från den gångna veckan.

  Mycket nöje! (Obs, citaten nedan har ingen inbördes ordning, och det är upp till dig som läsare att avgöra om du tycker det är en värsting eller visdom.)

   

  – Vi vill inte att flygplan ska ramla ner på kärnkraftverken. Det skulle inte vara bra.

  Efter det att Greenpeace flugit in med skärmflyg över Ringhals och släppt ner grisballonger på reaktortaket så passar Metro på att intervjua Christer Sandström på Strålsäkerhetsmyndigheten.

   

  – Det här är mycket, mycket olyckligt.

  Västerviks tidning snappar upp ett pressmeddelande från folkpartisten Sverker Thorén som tycker det gav fel signaler när partiets energipolitiska talesperson i SVT gjorde klart att hon kan tänka sig att lägga ner Energimyndigheten eftersom de enligt henne fokuserar för mycket på sol- och vindkraft.

   

  Som en zombie som vägrar att dö stapplar dock projekt Kungshattsleden vidare, nu något uppsminkad och med det nya namnet Förbifart Stockholm.

  Patrik Kronqvist på Expressen skriver ledare med rubriken Förbifart Stockholm är ett rent vansinne, där han konstaterar att politikerna pratar ”om en klimatvänlig promenadstad, men planerar för ett Los Angeles som kräver bil”.

   

  För att möjliggöra förändring behövs dock berättelser om och tro på en annan framtid – begrepp för andra sätt att producera, konsumera och leva tillsammans.

  Karin Bradley, forskare på KTH, skriver i DN Kulturs klimatserie om att vi i Sverige på riktigt behöver ta tag i konsumtionsfrågan om vi ska lyckas få ett hållbart samhälle.

   

  Jag vet inte. Jag kan ha fel. Jag är en liten groda.

  Flamman kultur publicerade i veckan ett brev riktat till Gustav Fridolin (MP), ett brev skrivet av en groda med vissa betänkligheter då det kommer till språkrörets teknikoptimism.

   

  Missade du de bästa miljöcitaten från förra veckan? Kolla här!

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.