Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  ”Vi späder på temperaturhöjningen och politikerföraktet”

  Riksdagsledamoten Carl Schlyter (MP) menar att partiet inte satsat allt i frågan. 

  En av de miljöpartister som inte välkomnar gårdagens besked från regeringen, om att Vattenfalls ska få sälja sin brunkolsverksamhet i Tyskland till det tjeckiska bolaget EPH, är Carl Schlyter. I en debattartikel på Dagens ETC skriver han:

  De flesta gröna partier som satt hårt mot hårt och varit villiga att offra sina ministerposter har antingen lyckats driva igenom systemförändrande reformer eller åkt ur regeringen, men med trovärdigheten i behåll. Flera gånger har de återkommit stärka ur det.

  Carl Schlyter menar att gårdagens regeringsbeslut nu kommer sända olyckliga signaler till omvärlden:

  Inget beslut denna mandatperiod kan kompensera för det faktum att hela världen kommer peka finger åt oss och säga att inte ens en rödgrön regering i Sverige kan enas med tyskarna om en avvecklingsplan, varför ska då vi lämna fossila bränslen i marken?

  Det är respektabelt att satsa och förlora, men att inte ens försöka att satsa allt det är svagt. Jag är rädd att vi både späder på temperaturhöjningen och politikerföraktet med detta beslut.

  Statsrådet Peter Eriksson (MP) är dock kritisk mot resonemanget och säger till Aftonbladet att Carl Schlyter ”driver en populistisk linje”. Samma Peter Eriksson gick dock själv till EU-parlamentsval 2014 just på kolfrågan. Då skrev han flera debattartiklar ihop med Isabella Lövin med följande budskap:

  Vi vill förbjuda all användning av kol i kraftverk från 2030. Investeringar i nya kolkraftverk behöver förbjudas redan nu.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.