Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Volvos reklam ifrågasätts av Konsumentverket

  Oprecisa och vaga miljöargument ska inte få förekomma i reklam för bilar.
  ”Vår största miljösatsning någonsin”.
  Miljöargumenten i Volvo Personbilars reklam med artisten Robyn gillas inte av Konsumentverket, det skriver nyhetsbyrån TT.
  – Vi vill inte att man använder sig av sådana oprecisa och vaga miljöargument i marknadsföring, där man inte förklarar vad det är man menar, säger Konsumentverkets jurist Ulf Stefansson till TT.
  För några år sedan anmälde Greenpeace 25 biltillverkare, bland annat Volvo Personvagnar, till Konsumentverket för vilseledande marknadsföring. Då lät det så här från Volvos sida i en intervju:

  Men ”samarbeta med naturen” är väl också en anspelning på miljövänlighet?
  – Nej, det är det inte, vi skriver att det handlar om ett samarbete. Vi menar att den är mindre miljöbelastande än andra bilar, men inte att den är miljövänlig.

  Volvo har enligt TT nu tre veckor på sig att ändra eller förtydliga reklamen.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.