Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Positiva nyheter

  Aftonbladet delar ut pris för bästa klimatjournalistiken

  media, tidningar, journalistik Foto: Michele Ursino//Flickr

  Inom medievärlden finns många olika priser och utmärkelser. I höst kommer Aftonbladet för första gången dela ut ett pris till en person som utmärkt sig ”med särskilda prestationer” inom klimatjournalistiken.

  I juryn sitter bland annat klimatforskaren Johan Rockström. Enligt tidningen själva instiftas priset för att öka kompetensen inom klimatjournalistiken och stor vikt kommer läggas på ansvarsutkrävande.

  Ett sådant här pris kan inspirera till en klimatjournalistik som verkligen lägger ihop pusselbitarna och kommer fram med egna analyser och egna slutsatser, och bli ett slags ”Uppdrag granskning” på klimatsidan, kommentar Rockström satsningen.

  En av SMB-beställd Sifo-undersökning från i höstas visar att var tredje svensk tycker det är för lite klimat och miljö i media idag. Efter ett stort uppsving under 2018 och 2019 minskade miljö- och klimatbevakningen rejält under 2020, trots att området engagerar stora delar av befolkningen.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.