Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng

  Som första plats i världen kan Amsterdam säga nej till marknadsföring av klimatförstörande verksamheter. Den nederländska huvudstaden har beslutat att utreda ett förbud mot reklam för kol-, olje- och gasföretag samt flygresor.

  En majoritet av ledamöterna i kommunfullmäktige röstade ja till motionen, som föreslår en utredning om hur villkoren i reklamavtalen kan skrivas om. Fokus för förbudet är reklam för flygresor och företag som utvinner fossil energi. Detta framkommer i ett pressmeddelande från organisationen Fossil Free Advertising

  Beslutet motiveras med att Amsterdam har lovat att minska sina utsläpp i linje med Parisavtalet och vara klimatneutrala till 2050.

  Protester och lagförslag mot fossilreklam pågår just nu på flera platser runtom i Europa. I Sverige saknas dock liknande initiativ i politiken. Det närmaste vi kommit är ett svagt förslag om obligatorisk redovisning av utsläpp vid flygreklam, som just nu är under utredning.

  På mediesidan är Supermiljöbloggen och tidningen ETC ensamma i Sverige om att säga nej till annonsörer som gör reklam för fossila produkter eller tjänster.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.


   Kul att du besöker SMB! Vill du hjälpa oss med att svara på några frågor?

   Självklart vill jag hjälpa till!