Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng

  Umeåbon Arvid Nordin har bestämt sig för att göra skillnad. Nu börjar han donera mer än halva sin lön till en klimatorganisation.

  26-åringen som är uppvuxen i Sävar har alltid haft ett driv att bidra till en bättre värld. Eftersom klimatet kommer att påverka så många människor på sikt bestämde sig Arvid för att börja ge pengar till miljöorganisationer. Inledningsvis donerade han några hundralappar i månaden, som sedan trappades upp till omkring en tusenlapp per månad.

  Men sedan bestämde han sig alltså för att ge mer – rejält mycket mer. Genom att skära ner på sina kostnader, bland annat genom att handla begagnat, kan Arvid donera 10 000 kronor per månad. Det motsvarar mer än halva hans nettolön. Donationen går till klimatorganisationen Clean Air Task Force och sker genom organisationen Ge effektivt.

  – För att kunna ge bort mycket har jag haft som princip att enbart handla begagnat. Detta har sparat mig tiotusentals kronor och även varit en rolig utmaning! Att inte slentrianmässigt spendera pengar på sådant som utemat, dyra evenemang och resor, när jag inte känt ett stort behov av det, har också varit viktigt. Meningsfullheten i att spara dessa pengar för att ge bort, slår den lilla och korta tillfredsställelsen med slentrianmässig konsumtion hundrafaldigt, säger Arvid i ett pressmeddelande.

  Den ökade donationsnivån inleds dessutom med en engångsgåva på 50 000 kronor som han sparat ihop över tid. Nu hoppas Arvid kunna inspirera andra. 

  – Jag är övertygad om att många jag känner kan ge bort mycket mer än vad de tror, utan att försaka sitt välmående. Men då är ett första steg att bli mer medveten över sina utgifter och jobba för att prioritera annorlunda.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.