Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng

  Under dagen har USAs president Joe Biden skapat stora rubriker med ett löfte om att halvera landets utsläpp till 2030 i sitt inledande tal till det digitala klimattoppmöte han kallat till. 

  För att åstadkomma målet har Bidenadministrationen föreslagit att landet övergår till enbart förnybar energi, och att bilar som drivs på el eller annat förnybart bränsle ska främjas. Ett stort steg i rätt riktning för att återfå internationellt förtroende i klimatfrågan. 

  Det här är den viktigaste stunden för ekonomisk förändring i vår livstid, sa Bidens klimatsändebud John Kerry till Washington Post.

  Biden var inte den enda som lovade stor förändring. Till år 2030 lovar…

  • Japan att minska utsläppen med 46 procent jämfört med 2013 års nivåer.
  • Sydkorea att sluta finansiera kolprojekt utomlands.
  • Kanada att minska 40-45 procent jämfört med 2005 års nivåer. 

  Några dagar innan mötet meddelade Storbritannien att landet ska minska sina utsläpp med 78 procent till 2035. Britterna blir också först i världen med att inkludera internationellt flyg och sjöfart i sina klimatlöften.

  Klimattoppmötet, som fortsätter under morgondagen, gästas också av världsledare som Tysklands förbundskansler Angela Merkel, Rysslands president Vladimir Putin och Indiens premiärminister Narendra Modi. Under mötet kommer bland annat påven och Bill Gates att tala. Sveriges egen Greta Thunberg höll idag ett redan omtalat anförande.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.


   Kul att du besöker SMB! Vill du hjälpa oss med att svara på några frågor?

   Självklart vill jag hjälpa till!