Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Positiva nyheter

  Medborgarinitiativ kan förbjuda fossilreklam i EU

  Tjugo organisationer lanserar ny kampanj för att förbjuda marknadsföring från fossilbolag och flygbolag.

  Med kampanjen Ban Fossil Fuel Advertising and Sponsorships vill organisationerna att EU ska säga nej till reklam från verksamheter som säljer fossila bränslen, fordon eller transporttjänster som använder bensin och diesel.

  Om en miljon av EU:s invånare skriver under medborgarinitiativet måste EU-kommissionen ta ställning till lagstiftning.

  Att förbjuda fossilreklam är ett nödvändigt svar på den enorma skada förbränningen av fossila bränslen orsakar klimatet, miljön och människors hälsa. Ett fossilreklamförbud liknar väldigt mycket de reklamförbud vi redan har för andra skadliga produkter som till exempel tobak, säger Gustav Martner, talesperson i reklam- och marknadsrättsfrågor på Greenpeace.

  Förbud mot fossilreklam har redan instiftats i Amsterdam, vilket SMB rapporterat mer om här. Flera liknande förslag processas just nu i flera städer i Storbritannien, Frankrike och Sverige.


  Skriv under medborgarinitiativet mot fossilreklam här.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.

   Kul att du besöker SMB! Vill du hjälpa oss med att svara på några frågor?

   Självklart vill jag hjälpa till!