Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Positiva nyheter

  Ökat artskydd med ny EU-dom

  Foto: Pixabay

  Under torsdagen underkände EU-domstolen den svenska tillämpningen av EU:s artskydd. Avgörandet kommer efter att Naturskyddsföreningen i Härryda begärt att en skogsavverkning i kommunen skulle anpassas efter EU:s naturvårdsdirektiv.

  Innan domen kom tolkade svensk domstol förbudet mot att döda, störa eller skada vissa skyddade arter som endast gällande om en hel population av den skyddade arten påverkas. Med EU:s nya dom förväntas skyddandet av arter underlättas och förbättras.

  Regeringen har tillsatt en utredning, som ska presenteras i maj, för att fastställa exakt vad domen innebär. 

  Det här en väldigt positiv dom för den biologiska mångfalden och för skyddade arter. Det är glädjande att EU-domstolen lutar sig mot försiktighetsprincipen och tar krisen för den biologiska mångfalden på allvar, säger Michael Nilsson, ordförande i Naturskyddsföreningen i Härryda, i Naturskyddföreningens pressmeddelande.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.