Madonna och McCartney vill att Ryssland friger klimatfångarna

Foto: Dmitri Sharomov, Greenpeace

Samtidigt meddelas det från ryskt håll att de gripna miljöaktivisterna riskerar att omhäktas i ytterligare tre månader.

Nyhetsbyrån TT skriver att popikonen Madonna är den senaste i raden av artister som manar Ryssland att frige de 28 Greenpeace-aktivister och de två frilansjournalister som sitter fängslade efter en protestaktion mot oljeborrning i Petjorahavet i Arktis i september.

Det var på sin Facebook-sida, som i dagsläget gillas av nästan 15 miljoner personer, som Madonna i torsdags skrev:

These 30 people are in prison in Russia for staging a peaceful protest in the Arctic! Let your voice be heard. Let’s bring these people home!

Tidigare i veckan kom nyheten att även Paul McCartney har hört av sig direkt till Rysslands president Vladimir Putin för att be denne om att aktivisterna ska släppas. I ett brev till Putin, som publicerats på McCartneys hemsida, skriver den förra Beatles-medlemmen bland annat:

I am writing to assure you that the Greenpeace I know is most certainly not an anti-Russian organisation. In my experience they tend to annoy every government!

I går kom ett pressmeddelande från Greenpeace där organisationen skriver att det meddelats från ryskt håll att de 30 gripna riskerar att omhäktas i ytterligare tre månader.

Miljö online2

Liknande artiklar