Nya förseningar för finsk reaktor

Foto: Greenpeace

Kärnkraftsbygget i Olkiluoto drog i gång 2005 och skulle vara klart 2009. Ny tyder mycket på att det kan bli först 2018 som reaktorn kan börja producera el.

Nyhetsbyrån Reuters skrev för några dagar sedan om det finska kärnkraftsbygget som försenats kraftigt, där beställaren, finska kärnkraftskonsortiet TVO, och leverantören, franska Areva, nu slåss i domstol om vem som egentligen ligger bakom förseningarna. En av Arevas chefer ska enligt Reuters ha sagt:

– It is one of the biggest conflicts in the history of the construction sector.

Kostnaderna för bygget ska först ha uppskattats till 3,2 miljarder euro. I slutet av 2012 uppskattades att kostnaderna snarare skulle landa på 8,5 miljarder euro. Det är enligt Reuters oklart vad de nya förseningarna innebär för priset.

Miljö online2

Liknande artiklar