Tysklands solpaneler gav mer el än landets kärnkraftverk förra månaden

Foto: Greenpeace

Juli var en bra månad även för landets vindkraft.

I slutet av juni stängde Tyskland ner sin äldsta kärnkraftsreaktor Grafenrheinfeld, detta som ett led i landets energiomställning där planen är att avveckla kärnkraften helt till år 2022. I kombination med att tre andra reaktorer var stängda för revision under sommaren och att juli dessutom bjöd på ett ovanligt soligt väder, gjorde att landets solcellspaneler förra månaden för första gången kunde producera mer el än vad landets kärnkraftverk gjorde, 5,183 TWh jämfört med 5,181 TWh, det här rapporterar PV Magazine som hänvisar till preliminära siffror från sajten Energy Transition.

Juli var en bra månad även för Tysklands vindkraftproduktion, skriver PV Magazine. Enligt forskningsinstitutet Fraunhofer så gav sol- och vindkraften tillsammans 11,7 TWh i juli, vilket därmed gjorde att de tidigare rekorden från januari och mars i år kunde slås.

Miljö online2

Liknande artiklar