Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
(Tryck ENTER för fler alternativ)
Sökförslag:
  Stäng

  Fyra bottennapp i klimatjournalistiken

  De stora medierna behöver skärpa sig, klimatet kräver bättre rapportering än så här.

  Idag öppnade klimatmötet i Paris, som vi skrivit om här. Mitt bland all bra rapportering finns några riktiga bottennapp. Vi ger er de fyra värsta. Och så Vattenfall förstås, ingen orimlighetslista är komplett utan Vattenfall.

  4. DN prioriterar

  Dagens nyheter valde att under förmiddagen toppa sin bevakning av klimattoppmötet med denna ”chockerande nyhet”. Det verkliga problemet är förstås att det är dyrt, krångligt och långsamt att resa på något annat sätt.  Det fanns en tid när det gick direkttåg Stockholm-Paris. Numera tar resan mer än 26 timmar, utan smidiga nattåg och med många byten. Lågprisbiljetter till flyget går att köpa för några hundralappar, tåget kostar tusentals kronor.

  Skärmavbild 2015-11-30 kl. 16.58.35
  Foto: Faksimil från DN

  3. Bilreklam i Sydsvenskan

  Den som i morse slog upp tidningen Sydsvenskan fick se en huvudledare om klimatet, en schysst teckning med Eiffeltornet och en isbjörn och… bilreklam? Inte nog med det, du ska känna dig som en raketpilot (och spy ut ännu mer avgaser) när du kör bilen.

  https://twitter.com/AnnikaHagberg/status/670890803355590656/photo/1

  2. Bilreklam i Expressen

  På Expressens huvudsida på måndagskvällen behöver den som vill se nåt klimatrelaterat scrolla ner väldigt långt, medan sidan fullkomligen kryllar av bilreklam: 15 olika annonser uppmuntrar oss att köpa bilar eller åka mer bil, varav ingen uttalat fossilfri. 

  1. Sveriges radio sätter förminskande rubriker

  Bonus: Vattenfall är på COP

  Det statligt ägda svenska energibolaget som släpper ut mer koldioxid än hela Sverige är på klimatmöte. Det är förstås orimligt att de fortsätter spy ut växthusgaser från brunkolsanläggningar och sen går på klimatmöte och låtsas som att det regnar. Vi passade på att hjälpa dem med PR-tips:

  Skärmavbild 2015-11-30 kl. 18.09.06

  ——–

  Rättelse 19:23 30/11: Tidigare angavs felaktigt att Johan Hakelius var skribent på Expressen. Det stämmer inte. Hans utomordentligt osmakliga text där han jämför klimataktivister med jihadister är publicerad i Aftonbladet och ingen annanstans.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.

   SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

   Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

   Läs vad vi vill göra