(Tryck ENTER för fler alternativ)
Sökförslag:
Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.

Om du trodde SD:s invandringspolitik var konstig – kolla in deras miljöpolitik

Foto: Amanda Mansingen

När Sverigedemokraterna blir granskade handlar det ofta om helt andra saker än miljö. På deras hemsida hittar vi rubriken “Partiet för en seriös klimatpolitik”. Intressant! Det här är värt att tittas närmre på.

Sverigedemokraterna vill ha “kraftigt skärpta straff för de fartyg som rengör sina tankar och sköljer ut avfallet i havet.” De tycker också att det är viktigt att dumpade gifttunnor på Östersjöns botten tas om hand och påpekar vikten av självförsörjning rörande energi och matproduktion. Låter ju bra det här!

991882897_05c3e42b1b_b
Hoppfullt! Foto: Randen Pederson

På hemsidan förordar Sverigedemokraterna “en mindre sänkning av bensinskatterna” (som enda parti). De nuvarande subventionerna av vindkraftsparker vill de flytta till andra sektorer i energipolitiken och de “vill utveckla och förnya kärnkraften”.

3989426622_686c466c49_b
Lite mer skeptisk… Foto: Greg Westfall

Fortfarande ganska kosher. Sen gick vi djupare – vad tycker kommunpolitikerna, riksdagsmännen, den miljöpolitiske talespersonen, ungdomsförbundet?

Skärmavbild 2013-10-27 kl. 09.47.04
Från Sverigedemokraternas hemsida

Hoppsan! Sverigedemokraterna i Kävlinge har verkligen greppat miljöfrågan på allvar. Här har uppenbarligen vi andra något att lära, det här resonemanget har gått hela miljösverige förbi.

I Simrishamn motsätter sig Sverigedemokraterna allt klimatarbete för att minska koldioxid då “debatten om koldioxid är ensidig och att forskare världen över har kommit fram till andra slutsatser men får inget utrymme i media”. Även om utspelet säkert stämmer utmärkt skapar det förvirring då Moderaterna svarar att de inte ens har något sådant arbete i kommunen.

Riksdagsledamoten Thoralf Alfsson kallar sig “klimatlogiker”. På sin blogg, i underrubriken “Klimathysteri” finns mycket att läsa. På hans förra blogg sågs syns grunderna till hans åsikter:

“Jag har inte sett några problem och definitivt ingen global uppvärmning”.

4421755040_4295653454_o
Foto: Darkuncle

Alfsson har alltså inte sett någon uppvärmning så då finns den inte… Vi går vidare.

Partiets ungdomsförbund (SDU) menar att energipolitiken med fokus på vind, vatten och sol är alltför kortsiktig. De ber om långsiktiga lösningar för en god miljö. De gillar inte riktigt förnyelsebara energikällor då de alltså är… för kortsiktiga. De vill ha något stabilt, robust, långsiktigt. Något som håller i en sisådär kanske 100 000 år.

Det enskilt viktigaste som krävs för att behålla den svenska energiproduktionen är att skyndsamt starta planeringen av nya kärnkraftsreaktorer. SDU väljer robusta energisystem framför produktionsmetoder som lika gärna kan stå stilla imorgon.

SMB i lördags
SMB i lördags

Sverigedemokraternas miljötalesperson heter Josef Fransson. Han tycker inte att Sverige ska gå före i miljöarbete då han anser att det försämrar Sveriges konkurrensvillkor. Fransson följer partilinjen i att vara motståndare till vindkraft och förespråka kärnkraft. Han har även lagt en motion där han tycker att Sverige ska satsa på något han kallar “Miljöfrämjande grödor”. I vanligt tal använder vi oftast bara GMO eller Genetiskt Modifierade Organismer, men miljöfrämjande grödor måste vi ju hålla med om att det låter finare.

Josef Fransson
På bilden: Josef Fransson Foto: Riksdagen

Miljöaktuellt intervjuade Fransson under Almedalsveckan i år. Han sa då att Sverigedemokraterna inte styr sin miljöpolitik efter “gröna ideologiska dogmer” vilket vi ju måste hålla med om. Hans första åtgärd som miljöminister skulle vara att “styra upp landets Orwellska klimat- och energipolitik”. Vi lämnar det där.

3747650696_255ab52abf_b
Don’t Panic! Foto: Maria Morri

Sverigedemokraterna – Partiet för en seriös klimatpolitik? Jag tror inte seriös är ordet vi söker här.

SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

Läs vad vi vill göra
Tipsa!

Tipsa oss

Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Du kan nu spara nyheter!

  Lägg till något för att läsa senare eller att kunna återkomma till.

  OBS! De sparas endast i den här webbläsaren.