Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Dumheter

  Riksdagsledamot (SD): I Kalmar har vi ingen global uppvärmning

  Klimatskeptikern och riksdagsledamoten Thoralf Alfsson (SD) har skrivit ett inlägg han tror kommer ge klimatalarmisterna kortslutning. Han har tittat på en partiledardebatt där Åsa Romson (MP) säger att centrala Göteborg kan komma att översvämmas, vilket Alfsson tycker verkar vara en bra anledning att skriva idiotiska saker.
  Det är inte bara Romson som säger att det finns en risk att Göteborg översvämmas. Det är ganska många forskare också. Men låt oss först kika på Alfssons argument för att påståendet kommer från galna klimatalarmister.
  1. Havsnivån i Stockholm har sjunkit med 100 cm de senaste 250 åren.

  Undrar om Åsa Romson hört talas om landhöjningen? Landhöjningen har sannolikt inte varit lika stor i Göteborg som i Stockholm men den liknar säkert Stockholm.

  Beräkningarna forskare har gjort inkluderar landhöjningen. Även om vi måste ge Alfsson lite respekt för att han baserar argument på ”sannolikt” och ”säkert” kommer vi i det här fallet lyssna på forskarna.
  2. Medeltemperaturen i Kalmar har enligt Alfssons beräkningar sjunkit med 0,5 grader sedan 1989.

  När alla klimatalarmister får härja fritt i media och inte minst i public service är det väldigt lätt att bli påverkad. Jag brukar dock alltid försöka få saker och ting bekräftad i min närhet eller i vardagen. Därför hämtade jag in temperaturdata för Kalmar från SMHI för att konstatera hur den globala uppvärmningen sett ut i Kalmar. Där kan man se att vi haft en viss ökande temperatur under det senaste 100 åren men det som är mest intressant är att se utvecklingen under de senaste 25 åren då koldioxidnivå skall ha stigit så mycket.

  Beräkningar som visar hur översvämningar och havsnivåhöjningar kommer se ut finns också att hitta på SMHI. Men Alfsson valde att demonstrera det orimliga med översvämning i Göteborg genom att visa temperaturförändringarna i Kalmar de senaste 25 åren. Det känns ju lika relevant som att be om ketchup och få ett tomatfrö.
  3. SVT har sänt ett program som säger att vi kanske är på väg mot en ny istid.

  Är vi på väg mot en ny istid?
  Jag har alltid hävdat att IPCC och andra klimatalarmister undervärderar solens påverkan på vårt klimat. Igår såg jag givetvis på Vetenskapens värld i SVT eftersom det just skulle handla om solen och dess påverkan på jorden.

  Stanna tåget! Thoralf Alfsson har hävdat! Vad har vi hållit på med alla dessa år? Hur ska Göteborg hinna ställa om sig så att det klarar en eventuell icke-översvämning om solen ger oss ett kallare klimat? Tänk om det redan är för sent.
  I Göteborg har arbeten pågått under flera år för att komma tillrätta med ett översvämningsproblem. Problemet har till viss del med havsnivåhöjning att göra, men i huvudsak handlar det om vattennivån vid stormar. Under stormen Gudrun höjdes Göta Älv med 1,75 meter över normalvattennivån, och forskare menar att vattennivån kan höjas med 2,8 meter vid ett liknande scenario 2100. Forskarna som, till skillnad från Alfsson, utgår från just forskning och inte baserar sina åsikter genom bekräftande av sin närhet eller i vardagen.
  Sveriges radio skriver att översvämningar är det största klimathotet mot Göteborg.

  Beräkningarna säger att det är mycket troligt att 20 procent av centrala Göteborg inklusive Brunnsparken kommer att översvämmas någon gång inom 100 år. Risken ökar också för skred och ras, och för att dricksvattnet och avloppssystemet slås ut

  Det vore dumt om Göteborg struntade i ett översvämningshot på grund av hur temperaturen i Kalmar förändras eller hur landhöjningen i Stockholm ser ut. Om Göteborg lyssnar på Thoralf Alfsson förtjänar faktiskt staden att dränkas.
  Vill ni läsa mer om SD:s miljöpolitik? Missa inte inlägget:
  Om du trodde SD:s invandringspolitik var konstig – kolla in deras miljöpolitik

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.


   Kul att du besöker SMB! Vill du hjälpa oss med att svara på några frågor?

   Självklart vill jag hjälpa till!