Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng

  Om Per Bolund fortsätter som miljö- och klimatminister kommer SD väcka misstroende, hotar partiledare Jimmie Åkesson.

  Sverigedemokraterna kommer lämna in en misstroendeförklaring mot sittande klimat- och miljöminister Per Bolund (MP), meddelade Jimmie Åkesson i sitt anförande i dagens statsministerdebatt.

  Vi tror att det finns en majoritet som håller med oss i den här kammaren. Vi vill inte att han återkommer i en ny regering som miljö- och klimatminister, säger Jimmie Åkesson.

  Åkesson kan inte fastslå att han har säkrat stöd bland de andra partierna för misstroendet, men säger till Ekot att det finns en teoretisk möjlighet att fälla Bolund. Tidigare i höst har Liberalerna hotat att väcka misstroende mot miljö- och klimatministern om regeringen inte kommer med ett besked om slutförvaret av kärnavfall innan Lucia. M och KD sade sig då vara villiga att ställa sig bakom en omröstning.

  Per Bolund kommenterar SD:s misstroendehot på Twitter.

  SD rankas gång på gång som sämst i klassen i utvärderingar av riksdagspartiernas miljö- och klimatpolitik. De har flera aktiva klimatförnekare i partiet och har bland annat uttryck att SMHI:s klimatarbete är ”tendentiös opinionsbildning”.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.