Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Afrikas största vindkraftverk byggs i Kenya

  Förnybar elproduktion växer på olika håll i världen. Kenyas president Uhuru Kenyatta besökte häromdagen byggstarten för en ny jättevindanläggning i Turkana.

  I veckan började konstruktionen av en jätteanläggning som ska ge över 300 megawatt, vilket motsvarar 14 procent av Kenyas nuvarande kapacitet och enligt presidenten ska räcka till en stor del av landets inhemska konsumtion.  Detta är den största utländska investeringen i Kenya sedan landets självständighet och blir Afrikas största anläggning om den färdigställs.

  Projektet har varit kontroversiellt eftersom det byggs på ursprungsbefolkningens land och har fördröjts av överklaganden av sociala, ekonomiska och miljömässiga skäl. Världsbanken drog tillbaka sin finansiering under 2012, men många utländska investerare finns kvar i projektet. Ordföranden för Turkanasjöns vindprojekt Mugo Kibati säger att projektet kommer att anställa 1700 personer från regionen.

  Läs mer om projektet på den officiella hemsidan och mer om kontroverserna på engelska Wikipedia.

  Vi har tidigare skrivit om projektet.

  (Bilden visar ett annat vindkraftverk som inte har något med denna anläggning att göra)

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.