Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Aktivister: Valfångarna attackerade oss med spjut

  Miljöorganisationen Sea Shepherd uppger att de attackerades med bambuspjut av japanska valfångare i söndags. Detta är den tredje våldsamma sammandrabbningen mellan jägare och aktivister sedan valjaktsäsongen började tidigare i år. 
  Drabbningen inträffade på internationellt vatten i Södra ishavet. Sea Shepherd rapporterar om en slaktad vikval ombord på jaktfartyget, samt huvud och slaktstycken av ytterligare en val.
  Valar ska vara fredade i området, men Japan fortsätter jakten genom ett kryphål i lagen. Istället för att kalla det för jakt så harpuneras valarna som en del av ett ”forskningsprogram”. Australien har stämt Japan i internationell domstol i syfte att kriminalisera valfångsten. Domen förväntas komma under 2014.
  Sea Shepherd riktar skarp kritik mot Australiens regering, som har lovat att bevaka valjägarna med fartyg, men istället har valt att speja från luften.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.


   Kul att du besöker SMB! Vill du hjälpa oss med att svara på några frågor?

   Självklart vill jag hjälpa till!