Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Allt fler väljer vegetariskt i matbutiken

  Bryr sig om hälsan, klimatet och djuren.

  I Sverige väljer allt fler vegetariska produkter när de handlar i matbutiken, rapporterar Sveriges radios Ekot. Axfood ska exempelvis ha ökat sin försäljning av vegetariska produkter med 41 procent under första halvan av 2016, jämfört med samma period förra året. Trenden ska ha märkts även hos Ica och Coop.

  Åsa Domeij, hållbarhetschef på Axfood, säger till Ekot:

  – Ja, vi har en kraftig försäljningsökning. Det är sånt som ersätter kött, sånt som det är protein i, till exempel tofu, den här ganska nya oumph, grönsaksbiffar och vegofärs. Så det är ett tydligt ökande intresse för vego helt enkelt.

  Trenden ser ut att fortsätta och sägs bero på att många väljer bort köttet då de bryr sig om hälsan, klimatet och djuren.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.

   Kul att du besöker SMB! Vill du hjälpa oss med att svara på några frågor?

   Självklart vill jag hjälpa till!