Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Amsterdam förbjuder bensinbilar till 2030

  Foto: millionairemob

  Amsterdam är senast i raden med att skaffa ett förbud mot fossilbilar, efter att kommunfullmäktige bestämt att bensin- och dieselbilar är förbjudna i staden från och med 2030.

  Myndigheter menar att luftföroreningarna i staden förkortar dess invånares liv med ett år.

  Föroreningar är ofta en tyst mördare och är en av de största hälsoriskerna i Amsterdam, sa Sharon Dijksma, Amsterdams trafikborgarråd i samband med att förbudet annonserades.

  Länder som Kina, Tyskland och Frankrike planerar förbud sen tidigare. Vi hoppas att Sverige tar till sig av trenden och inför ett liknande förbud på hemmaplan.


  SMB bevakar transportpolitiken. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla hemsidan och vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Swisha en slant till 123 270 12 33 för att stötta vårt arbete.

  >>Läs mer om vad vi vill göra här

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.