Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Bangladesh ska ordna solel till tre miljoner familjer – på tre år

  Billigare för människorna på landsbygden att installera solpaneler än att fortsätta använda fotogen och diesel.
  Bangladeshs regering, ledd av premiärminister Sheikh Hasina, har satt ett nytt mål för förnybar solenergi. Under de kommande tre åren ska tre miljoner familjer på landsbygden få tillgång till solenergi, rapporterar Dhaka Tribune.
  Bangladesh är ett en av världens mest folkrika och folktäta nationer, med över 150 miljoner människor. Enligt Sida har endast 20 procent av befolkningen på landsbygden tillgång till stamnätet som levererar el, och många hushåll måste därför förlita sig på fossila energikällor som fotogen och diesel.
  Enligt Dhaka Tribune ska premiärminister Sheikh Hasina ha sagt att det med statens stöd nu är billigare för människor på landsbygden att köpa solpaneler i stället för att fortsätta med de fossila alternativen.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.


   Kul att du besöker SMB! Vill du hjälpa oss med att svara på några frågor?

   Självklart vill jag hjälpa till!