Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Bara bra bananer på Pressbyrån och 7-Eleven

  Pressbyrån och 7-Eleven kommer endast att sälja Fairtrade- och KRAV-certifierade bananer, enligt ett pressmeddelande. Priset kommer däremot inte att förändras.
  De blir först ut i servicehandeln med beslutet. Idag säljs nästan 900 ton bananer per år i de båda kedjorna, och med det nya beslutet siktar de på en ökning med 20 procent 2014.
  Reitan Convenience Sweden AB äger de två servicehandlarna. Sara Rencrantz, produktchef, säger i pressmeddelandet:

  För oss är det viktigt att tillhandahålla de produkter som kunden efterfrågar och i detta fall känns det extra positivt att utveckla sortimentet på ett sätt som bidrar till en bättre miljö och bättre villkor för människor. Eftersom priset på bananen blir oförändrat för kunden ser vi möjlighet att dessutom sälja fler bananer än tidigare.

  I upphandlingen inför 2014 fanns det ett krav på att sälja en produkt som både var KRAV- och Fairtrademärkt. Bananerna börjar säljas i butikerna idag, den 24e mars, så det är redan fritt fram att äta hållbara bananer när du är på språng.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.