Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Beslutet: ingen anslutning till fossilgasterminal i Göteborg

  Regeringen säger nej till att ansluta Swedegas fossilgasanläggning till stamnätet för gas. Enligt klimatminister Isabella Lövin är planerna inte förenliga med Sveriges klimatmål. 

  Under morgonens TV4-nyheter meddelade klimatminister Isabella Lövin (MP) att regeringen inte kommer ge koncessionstillstånd till bolaget Swedegas, som vill koppla samman sin terminal för hantering av importerad fossilgas med det västsvenska stamnätet. En sammankoppling skulle inte vara förenlig med målet om att Sverige ska ha nettonollutsläpp 2045, menar regeringen.

  Beslutet är en stor seger för organisationen Fossilgasfällan, som under flera år protesterat mot fossilprojektet i Göteborgs hamn.

  Vi har sedan starten organiserat mailkampanjer riktade till politiker, demonstrationer och aktioner. Nyligen genomförde 450 personer en blockad av Energihamnen i Göteborg för att visa sitt motstånd mot terminalen. När människor går ihop kan vi verkligen förändra, säger Moa Tennberg från Fossilgasfällan.

  Här kan du läsa mer av SMB:s rapportering om fossilgasterminalen.


  Supermiljöbloggen driver på för fossilfri energiförsörjning. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla hemsidan och vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Swisha en slant till 123 270 12 33 för att stötta vårt arbete.

  >>Läs mer om vad vi vill göra här

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.