Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
(Tryck ENTER för fler alternativ)
Sökförslag:
  Stäng

  Carl Brangsmo: Skrid till verket om du har en bra idé!

  Carl Brangmo Johansson är 19 år och har redan startat tre företag som har med hållbarhet att göra. Calles recycling restaurerar och säljer cyklar och hans företag Eco-bike vill leverera cyklar och solcellscentraler till den offentliga sektorn. Han är full av idéer och är inte rädd för att testa dem.

  Jag återvinner, skräddarsyr och säljer cyklar. Köper upp och hämtar begagnade cyklar ifrån bostadsrättsföreningar och privatpersoner, gör om dem, efter beställning ifrån kund och säljer dem igen. Att ta tillvara på det som erbjuds och kan användas igen är viktigt för mig. Jag gör det på mitt sätt. Sen har jag även ett projekt/företag som är under uppbyggnad, ECO-Bike är arbetsnamnet. Det är en solcellscentral för elcyklar.

  Calle menar att ungdomar ofta är kreativa, innovativa och öppensinnade. Han säger att alla kan påverka, göra saker och få igenom åsikter och tankar, oavsett ålder. För att nå hållbarhet i stort tror han att beteenden måste förändras och att många människor måste göra många små saker, exempelvis som att källsortera. För att lyckas med omställningen behövs kommunikation både från politiker, förebilder och informationskällor. Det viktigaste för Calle är att jobba framåt och göra saker. Det spelar ingen roll hur bra idéer du har om du inte gör något av dem.

  Om 30 år så driver jag något form av bolag som sysslar med utveckling och entreprenörskap i samma veva. Kanske med att ta fram, färdigställa eller finslipa affärsidéer, att hjälpa, stötta och supporta entreprenörer, människor som vill göra saker och som gör det. För man kan vilja så mycket och ha tankar och idéer men skillnaden på en idéspruta och en entreprenör är att göra. Ta fram prototyper, göra marknadsundersökningar, sätta rätt folk på rätt plats, ge folk förtroende och att komma framåt, varje dag, varje timme och i varje beslut. Inte sitta på kammaren och vara övertygad om att man har en bra idé, utan skrida till verket!

  Är du ung och har bra idéer men är osäker på hur du ska genomföra dem? Prova att spana in ungdomar.se för tips, handledning och inspiration.
  Se Calle restaurera en cykel:

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.

   SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

   Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

   Läs vad vi vill göra