Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Centern vinner striden om svavel

  Den strid som under ett tag utkämpats mellan Centerpartiet och Moderaterna om EU:s svaveldirektiv ser nu ut att gå mot sitt slut. Den oväntade vinnaren är – Centern.

  Striden gäller om huruvida Sverige ska gå emot EU:s nya direktiv om hårdare tag mot utsläpp av svavel inom fartygssektorn. Moderaterna, som vill underlätta för industrin, har sagt sig vilja skjuta upp de nya direktiven Men Centern, och dåvarande miljöminister Andreas Carlgren dementerade detta och påstod att M inte förde fram Sveriges ståndpunkt i frågan.

  Nu ser det det alltså ut som om Centern har vunnit striden.

  – Det här beslutet är ett väldigt viktigt steg på väg att minska sjöfartens utsläpp och kommer att leda till miljövinster och vinster för hälsan i det här regionerna, säger Lena Ek, ny miljöminister.

  Man ska emellertid inte ropa hej än. På torsdag tas nämligen en interpellation (fråga i riksdagen från en ledamot till ett stadsråd) upp i riksdagen som gäller just detta. Det intressanta blir att se vad Moderaterna säger då.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.