Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  ”Climate strike” utsett till årets ord

  Nu har en lista över tio uppmärksammade nyord publicerats av den brittiska ordboken Collins Dictionary’s.  Listan toppas av uttrycket ”climate strike”. Andra ord på listan som visar att miljöfrågan lämnar avtryck i språket är ”single-use” och ”rewildering”. 

  Listan över nya ord och uttryck publiceras av ordboken Collins Dictionary’s som följer utvecklingen av det engelska språket. Varje år utser man årets ord och i år föll valet på ”climate strike”. Ordet användes första gången år 2015 i samband med med en demonstration vid klimatmötet i Paris, men har fullkomligt exploderat de senaste året efter Greta Thunbergs klimatstrejk.

  De som arbetar med ordboken har noterat att miljöfrågan i allt större utsträckning lämnar avtryck i språket. Detta reflekteras även i andra ord på listan, som till exempel begreppet ”rewildering” som syftar till att låta mark gå tillbaka till ett vilt tillstånd. Ett annat ord som kom med var ”single-use” som syftar till användningen av engångsplast.


  SMB tittar på hur miljöfrågan påverkar kulturen. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla hemsidan och vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Swisha en slant till 123 270 12 33 för att stötta vårt arbete.

  >>Läs mer om vad vi vill göra här

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.


   Kul att du besöker SMB! Vill du hjälpa oss med att svara på några frågor?

   Självklart vill jag hjälpa till!