Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Cykeln blir Frankrikes svar på pandemier och utsläpp

  De Franska myndigheterna vill att så många som möjligt skall börja cykla när samhället öppnar upp igen efter den nationella karantänen. Målen är att minska spridning av coronaviruset, öka folkhälsan och minska på trafikutsläppen. 

  För att uppmuntra invånarna kommer staten bland annat att erbjuda att stå för upp till 50 euros cykelreparationer per person. Det räcker att gå till en cykelreparatörer med sin cykel, få den reparerad, och sedan gå utan att betala. 

  Denna åtgärd är en del av en plan på 20 miljoner euro för att uppmuntra cykling framför bil och kollektivtrafik. Staten kommer också att finansiera bättre cykelparkering och gratis cykellektioner för de som vill. Dessutom planeras flera tillfälliga vägar för cyklar och fotgängare för de kommande månaderna.

  Den franska miljöministern Elisabeth Borne meddelade att regeringen också kommer att införa ett program som gör det möjligt för arbetsgivare att täcka upp till 400 euro i resekostnader per år för personal som cyklar till arbetet.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.