Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Cykling skapar många jobb

  Cykelsektorn i Europas ekonomi sysselsätter idag 650.000 personer. Det är fler än inom gruvbranschen och stenbrytningsindustrin, och dubbelt så många än inom stålindustrin.  
  Dessa uppgifter kommer från en studie som gjorts på uppdrag av European Cyclist Federation (ECF), en paraplyorganisation för olika cykelförbund runt om på kontinenten. Studien visar omfattningen av cyklandets betydelse för ekonomin, och innefattar cykelproduktion, turism, handel, infrastruktur och service.
  Dessutom framgår av studien att ifall cyklandets andel på tre procent av transportsektorn skulle fördubblas skulle antalet arbeten uppgå till över en miljon år 2020. Cyklingen har en större sysselsättningsintensitet än alla andra delar av transportsektorn, och har därför mycket bättre chanser till jobbtillväxt än andra delar av sektorn. Till exempel så sysselsätter cykelindustrin tre gånger fler människor per miljon euro i omsättning än hela fordonsindustrin.
  Kevin Mayne, utvecklingschef för ECF kommenterar resultaten till The Guardian:

  Nu kan vi tydligt visa att varje cykelbana som byggs och varenda ny person som börjar cykla bidrar till jobbtillväxt. Att investera i cykling ger en bättre ekonomisk avkastning än nästan alla andra transportmöjligheter. Detta borde vara allas förstaval, hela tiden. [reds.övers]

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.