Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Det gröna blocket vinnare i EU-valet

  Skog Foto: Alex4739924

  Det gröna blocket i EU-parlamentet går framåt med 17 mandat och är därmed det fjärde störst.

  De gröna, G/EFA, har nu 69 mandat i parlamentet. Av de svenska partierna finns Miljöpartiet i gruppen, som dock backade i Sverige.

  Det gröna blocket rankades som det med mest seriös klimatpolitik, i en granskning av klimatkoalitionen CAN Europe där de kammade hem 84.9 av totalt 100 poäng. Det kan jämföras med 14.3 poäng för det största blocket, EPP, där Moderaterna och Kristdemokraterna ingår, och 61.3 poäng för det näst största blocket, S&D, där Socialdemokraterna är med.

  Läs mer om EU-valet här.


  SMB granskar EU:s miljöpolitik. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla hemsidan och vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Swisha en slant till 123 270 12 33 för att stötta vårt arbete. 

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.


   Kul att du besöker SMB! Vill du hjälpa oss med att svara på några frågor?

   Självklart vill jag hjälpa till!