Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Det nya köttet spås en allt ljusare framtid

  Den växtbaserade marknaden har på senare tid exploderat. Nya köttfria, men köttliknande, produkter dyker upp till höger och vänster i form av blödande burgare, salt bacon, kryddiga korvar och nymalen köttfärs. Nu spår en ny analys att köttsubstituten kan roffa åt sig allt större marknadsandelar från köttindustrin.

  Enligt analysen som gjorts av investmentbanken Barclays kan den nya marknaden komma att omsätta 1 400 miljarder kronor inom de kommande tio åren. Det är en summa som motsvarar tio procent av dagens konventionella köttindustri och ett litet men vackert hurrarop för klimatet.

  Analysen släpptes bara några veckor efter att Beyond Meat börsnoterats, något som kallats för ”en av de bästa börsintroduktionerna hittills under 2019” av Veckans Affärer. I Sverige är företaget mest känt för sin blödande ”Beyond Burger” och backas av bland andra Bill Gates och Leonardo DiCaprio.


  SMB skriver om nya  miljövänliga och vegetariska alternativ. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla hemsidan och vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Swisha en slant till 123 270 12 33 för att stötta vårt arbete.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.