Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  E.ON påbörjar byggandet av grön väg

  Foto: Plug'n Drive

  Transportsektorn står idag för en tredjedel av svenska koldioxidutsläpp. Nu vill E.ON och Region Skåne fossilbanta våra vägar och har påbörjat bygget av en grön väg från Stockholm och Oslo till Hamburg.

  I veckan kickades det EU-stödda GREAT-projektet igång i Malmö. Bakom projektet står bland andra E.ON och Region Skåne. Målet är att skapa en ny infrastruktur för el- och gasfordon på befintliga vägar från Oslo och Stockholm till Hamburg via Malmö.

  Arbetet inleds i vår och kommer att pågå under de kommande tre åren. När det är färdigt kommer GREAT-projektet att ha planterat 70 nya laddstolpar för elfordon och två tankstationer med flytande naturgas för tyngre fordon längs med vägarna.

  Att projektet väljer att utöka användandet av naturgas förtjänar viss kritik då bränslet inte kan göra anspråk på att vara av det fossilfria slaget. Men enligt E.ONs VD, Tina Helin, är satsningen ändå en viktig pusselbit i byggandet av ett fossilfritt Sverige.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.