Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Ekologiska bananer allt populärare

  Efter avslöjandet om bekämpningsmedel i de konventionella bananerna har allt fler bytt till eko.

  Supermiljöbloggen skrev i augusti om Testfaktas analyser som visade att det fanns gott om bekämpningsmedel, som mest sju olika sorters gifter, i skalet på de vanliga banansorterna. Samtidigt hittades inga bekämpningsmedel alls i de ekologiska bananerna.

  I oktober skrev Supermiljöbloggen också om ett seminarium om ekologisk mat där Louise König, Coop och KF:s hållbarhetschef, berättade om reaktionerna bland kunderna när larmet kom:

  – Då tog alla ekologiska bananer slut i hela Sverige, och det tog två och en halv vecka att återställa det eftersom vi måste frakta bananerna från Dominikanska republiken med båtar.

  Nu skriver Testfakta att det verkar som att denna förändring vad gäller köpbeteende har hållit i sig och att efterfrågan på ekologiska bananer stannat kvar på en högre nivå än tidigare.

  – Det blev en rejäl försäljningsökning direkt. Under september låg sedan försäljningen på 50 till 60 procent mer än samma tid förra året, och där verkar det ligga kvar, säger Ingmar Kroon, presschef på Axfood, till Testfakta.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.