Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  En tiondel av plasten i havet kommer från fisket

  Foto: Pexels

  Det industriella fisket släpper ifrån sig 640 000 ton fiskeutrustning varje år, enligt en ny rapport av Greenpeace. 

  Svinn från fiskeindustrin uppskattas stå för 10 procent av plastskräpet i världens hav. Det handlar framför allt om så kallade spöknät, som driver runt på havsbotten och skadar ekosystemen.

  – Långt efter fiskeredskapen fyllt sitt syfte, så fortsätter de att döda marint djurliv, säger Greenpeace kampanjledare Thilo Mack.

  Nya studier visar att mängden mikroplast i haven är större än vi tidigare trott. Plasten i havet tar död på både stora och små organismer och är ett särskilt stort hot mot korallreven.

  Läs rapporten från Greenpeace här.


  SMB sprider kunskap om plastfrågan. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla hemsidan och vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Swisha en slant till 123 270 12 33 för att stötta vårt arbete.

  >>Läs mer om vad vi vill göra här

   

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.