Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Eon tar upp kampen mot Elon

  Foto: Eon

  Lanserar ett batteri för lagring av solenergi.

  Då det gäller hembatterier för lagring av el har det hittills varit Teslagrundaren Elon Musk som fått mest uppmärksamhet för sin Powerwall.

  Men fler aktörer är intresserade av denna växande marknad och från och med mars nästa år kommer även Eon i Sverige att börja sälja ett batteri som möjliggör lagring av solenergi. Batteriet är på 4,4 kWh, vilket för en villa med normalförbrukning innebär att det klarar att lagra energi som motsvarar fem timmars förbrukning sommartid och drygt en timme vintertid.

  – Nu kan svenska solcellsägare öka sin egenproduktion av solenergi och minska sitt behov av att köpa el. Med hjälp av batteriet kan man lagra energin under hela dygnet och därmed bli ännu mer självförsörjande, säger Karin Jarl-Månsson, chef för Eon försäljning, i ett pressmeddelande.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.