Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  EU-kommissionen vill förbjuda drivgarn

  Nätredskapen som används nära vattenytan fångar inte bara fisk utan även marina däggdjur, havssköldpaddor och fåglar.
  EU-kommissionen skriver i ett pressmeddelande att man från och med i januari nästa år vill förbjuda användningen av alla typer av drivgarn i alla EU-vatten.
  Redan nu finns regler som förbjuder användningen av drivgarn för att fånga vissa typer av fiskar, förklarar EU-kommissionen. Men reglerna kan kringgås, och det rapporteras dessutom ofta om fiskefartyg som bedriver illegal drivgarnsverksamhet.
  Nu är dock tanken att det ska bli helt förbjudet med drivgarnsfiske och helt förbjudet att ha drivgarn ombord på fiskefartyg. Maria Damanaki, EU-kommissionär för havsfrågor, säger i pressmeddelandet:
  – Fiske med drivgarn förstör marina livsmiljöer, äventyrar det marina djurlivet och hotar det hållbara fisket. Jag är övertygad om att det enda sättet att få bukt med detta en gång för alla är att ha tydliga regler som inte lämnar något utrymme för tolkning.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.


   Kul att du besöker SMB! Vill du hjälpa oss med att svara på några frågor?

   Självklart vill jag hjälpa till!