Chokladen är hotad, för att andra saker är mycket lönsammare att odla. Redan om sju år kan det bli brist.
Det var i förra veckan som industriexperter möttes i London för att diskutera chokladens framtid. Saken är att många chokladodlare har bytt ut sina plantor mot annat, för att de får snabbare avkastning. Gummi till bildäck är en av de saker som odlas istället för kakao. En kakaoplanta är lönsam först efter fyra år, en alltför lång tid enligt de fattiga bönderna.
Choklad är en känslig produkt, som också tidigare varit hotad. Om den globala uppvärmningen får fortsätta, kommer det bli svårare att odla choklad i den allt varmare världen.
Själva chokladen då? Den är inte heller oskyldig i miljösammanhanget och vi har tidigare skrivit om att mjölkchoklad är långt värre än mörk choklad.
Via Nyheter24.

SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till