Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Experterna: Chokladbrist om sju år

  Chokladen är hotad, för att andra saker är mycket lönsammare att odla. Redan om sju år kan det bli brist.

  Det var i förra veckan som industriexperter möttes i London för att diskutera chokladens framtid. Saken är att många chokladodlare har bytt ut sina plantor mot annat, för att de får snabbare avkastning. Gummi till bildäck är en av de saker som odlas istället för kakao. En kakaoplanta är lönsam först efter fyra år, en alltför lång tid enligt de fattiga bönderna.

  Choklad är en känslig produkt, som också tidigare varit hotad. Om den globala uppvärmningen får fortsätta, kommer det bli svårare att odla choklad i den allt varmare världen.

  Själva chokladen då? Den är inte heller oskyldig i miljösammanhanget och vi har tidigare skrivit om att mjölkchoklad är långt värre än mörk choklad.

  Via Nyheter24.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.