Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Extrema smognivåer får Santiago att stänga ned över 900 fabriker

  Extrema smognivåer i den chilenska huvudstaden Santiago tvingar myndigheterna att under en 24-timmars period stänga igen över 900 fabriker. Dessutom måste över 40 procent av landets bilister lämna bilen hemma.  

  Chiles miljöminister säger i ett uttalande att juni månad är den torraste på över 40 år och att luftcirkulationen i Santiagodalen de senast dagarna höjt koncentrationen av luftföroreningar.

  Det är bland annat bristen på regn och svaga vindar som lett till att partikelnivåerna i staden ligger på extrema nivåer. Supermiljöbloggen har tidigare skrivit om luftföroreningarna i Sverige, med ca 5 000 dödsfall om året som följd. De luftburna partiklarna har kopplats till bland annat andningssvårigheter och hjärtsjukdom.

  De chilenska myndigheterna råder den chilenska befolkningen att inte motionera utomhus tillsvidare.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.