Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  FN:s klimatfond påbörjar sitt arbete

  FN:s klimatfond, vars uppgift det är att fördela hundratals miljarder dollar till olika projekt för att bekämpa och hjälpa oss anpassa oss till klimatförändringarna, har sitt första möte i Geneve i dagarna. Men mycket arbete är kvar att göra innan fonden kan fokusera enbart på klimatfrågorna rapporterar Guardian.

  På COP 16 togs beslutet
  om att inrätta klimatfonden

  Klimatfonden är resultatet av förhandlingarna i Köpenhamn och Cancun, där beslut tog om att inrätta en fond som ska fördela pengar från rika länder till klimatprojekt i fattigare delar av världen. Det är meningen att de rikare delarna av världen från 2020 ska lägga 100 miljarder om året på klimatomställning i fattigare delar av världen, och mycket av dessa pengar kommer att gå igenom fonden. Redan nu strömmar en del pengar där igenom, kritik har dock riktats mot många länder, bland annat Sverige för att inte ha gett fonden nya pengar, utan bara döpt om biståndspengar, tvärt emot avtalet i Cancun.

  Innan fonden kommer igång måste dock en plågsam mängd byråkratiska beslut tas, så som var huvudkontoret ska ligga, hur det fonden ska styras och arbetsformer, med mera.Också frågan om exakt vilka länder som är rika nog för att bidra till fonden måste lösas, och såna frågor brukar ta tid att lösa i de internationella förhandlingarna.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.