Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
    Stäng
    Nyheter

    Försämrad miljötillsyn med nya pandemilagen

    Bild av: ExplorerBob från Pixabay Foto: ExplorerBob från Pixabay

    Den 8 januari beslutade riksdagen att anta en tillfällig pandemilag med syftet att effektivt hindra smittspridning av covid-19. Ansvariga för att bedriva miljötillsyn varnar dock att den nya lagen kan försämra kontroller av bland annat dricksvatten och miljöskadlig verksamhet.

    I Sverige är det länsstyrelserna som är tänkta att bedriva tillsynen som krävs i och med den tillfälliga pandemilagen som nu trätt i kraft. Det arbetet ska ske vid sidan av deras tillsyn av annat, bland annat dricksvatten och miljöskadlig verksamhet. 

    Den ordinarie tillsynen blir lidande, naturligtvis. Det blir undanträngningseffekter. Risken är att vi inte hinner med, säger Ulrika Samuelsson, avdelningschef och ansvarig för arbetet med den nya pandemilagen på Länsstyrelsen Västra Götaland, till TT.

    Tillsynen som nu tillkommit med den nya lagen innebär bland annat att verksamheter som exempelvis gym- eller sportanläggningar, badhus, köpcentrum, serviceställen, butiker samt och lokaler för privata sammankomster ska kontrolleras.

    SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

    Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

    Läs vad vi vill göra
    Tipsa!

    Tipsa oss

    Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.