Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
    Stäng

    En ny studie visar hur miljötekniska innovationer i OECD-länder påverkas av politik och ekonomi. I studien betonas vikten av stark miljöpolitik för att gynna den här typen av innovationer.

    Genom att undersöka data från 29 OECD-länder från tidsperioden 1993 till 2019 visar forskare i studien hur stark miljöpolitik i form av gynnsamma riktlinjer bidrar till fler tekniska miljöinnovationer. Dessa inkluderar:

    • Miljöbeskattning: Införande av skatter på utsläpp och andra miljöpåverkande aktiviteter. Genom att beskatta miljöskadliga beteenden skapas ekonomiska incitament för företag och individer att minska sina utsläpp och investera i renare teknologier.
    • Koldioxidprissättning: Fastställande av ett pris på koldioxidutsläpp som speglar dess verkliga miljömässiga och sociala kostnader. Detta kan genomföras via ett handelssystem för utsläppsrätter eller en koldioxidskatt. Målet är att göra det dyrare att släppa ut koldioxid, vilket stimulerar efterfrågan på och utvecklingen av renare teknologier.
    • Investeringar i förnybar energi: Ökade budgetar och ekonomiska stöd till forskning, utveckling och implementering av förnybar energi. Detta kan inkludera subventioner, skattelättnader eller direkt finansiering av forsknings- och utvecklingsprojekt inom förnybar energi.
    • Decentraliserad miljöpolitik: Möjligheten för regionala och lokala myndigheter att utforma och implementera egen stark miljöpolitik. Detta kan inkludera specifika miljöregler, skatter och incitamentsprogram som är anpassade till lokala förhållanden och behov.

    Forskarna betonar att dessa åtgärder, när de kombineras, kan skapa en gynnsam miljö för innovation och utveckling av miljövänlig teknik, vilket leder till en mer hållbar och renare framtid.

    SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

    Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

    Läs vad vi vill göra
    Tipsa!

    Tipsa oss

    Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.