Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Frågetecken kring mål om ekologisk odling

  Debatt i riksdagen. Målet som sattes till år 2010 har ännu inte nåtts.
  Landsbygdsminister Eskil Erlandsson (C) och Vänsterpartiets Jens Holm möttes i går i riksdagen för att debattera om det svenska ekologiska jordbruket. Till 2010 var det tänkt att 20 procent av jordbruksarealen i landet skulle vara ekologiskt certifierad. Men en bit in på 2014 var beskedet från regeringen och Erlandsson att målet ännu inte är nått och att målet ligger oförändrat kvar.
  Enligt Erlandsson går arbetet dock i rätt riktning och Sverige har, efter Österrike, störst andel ekologisk jordbruksareal i Europa.
  Holm däremot påpekade i debatten att ambitionsnivån avsevärt borde höjas. Från Vänsterpartiets sida vill man se ett mål om minst 30 procent ekologiskt certifierad jordbruksareal till 2020.
  Nedan ett klipp från debatten, som kan ses i sin helhet här:

  Nyligen gjorde SVT Nyheter en genomgång om vad de olika riksdagspartierna tycker när det gäller ekologiskt jordbruk. Undersökningen hittas här.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.

   Kul att du besöker SMB! Vill du hjälpa oss med att svara på några frågor?

   Självklart vill jag hjälpa till!