Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Google blir 100 % förnybara

  Foto: Public domain

  Google ska från och med nästa år vara fossilfritt. Alla kontor och datacenter världen över kommer att drivas med förnybar energi, skriver Google i ett pressmeddelande.

  Förra året köpte företaget 44 procent av sin elförbrukning från vind och sol, enligt The Guardian. Nu vill IT-jätten ta ett större klimatansvar och nästa år alltså driva sina faciliteter med 100 procent förnybar energi.

  Vetenskapen visar att det är en akut global prioritet att tackla klimatförändringarna. Vi tror att den privata sektorn, i samarbete med politiska ledare, måste ta modiga beslut och att vi kan göra det på ett sätt som leder till tillväxt och möjligheter. Och vi har ett ansvar att göra det- till våra användare och till miljön, skriver Urz Hölzle, Vice VD för teknisk infrastruktur på Google.

  Google menar att det inte handlar om PR, utan att det är ett genuint ansvarstagande för klimatet och en bra affärsmöjlighet som ligger bakom.

  Vi är övertygade om att det är bra för affärerna, detta handlar inte om någon greenwashing. Det handlar om att låsa priserna för oss långsiktigt. Förnybar energi är i allt större utsträckning det bästa alternativet,  säger Marc Oman från Google till The Guardian.

  Att Google blir förnybart betyder inte att all energi kommer att komma direkt ifrån källor som sol och vind. Precis som för alla som köper energi från elnät består mixen av blandade energikällor. Löftet från Google betyder att företaget kompenserar hela sin energikonsumtion, vilket i sin tur hjälper till att pressa priset på förnybar energi.

  Enligt Greenpeace USAs ”Clean Click” rapport ligger också Apple och Facebook i framkant av IT-företag med internettjänster som försörjs av grön energi.

   

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.