Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
(Tryck ENTER för fler alternativ)
Sökförslag:
  Stäng

  Hållbarhetsveckan i Lund

  Foto: Anton Holmquist (CC BY-SA 3.0)

  Nästa vecka blir Lund ett hållbarhetsmecka. Det kommer vara ett späckat schema med allt ifrån klädinsamling, seminarier, filmvisning och workshops. SMB har listat toppattraktioner under ”Gröna Lund”.
  På måndag startar hållbarhetsveckan i Lund! Tillsammans bjuder Lunds Universitet, Lunds kommun, ett flertal organisationer och engagerade Lundabor på en vecka full med hållbarhetsinspiration.
  Det blir en mötesplats för studenter, forskare, politiker, organisationer och allmänheten att diskutera och debattera frågor för en hållbar framtid.
  Under olika teman hålls föreläsningar och seminarier men man kan också hitta flera workshops, klädinsamling och filmvisningar.
  Top 5 under veckan!
  Fossilfritt Skåne 16/5

  Omställningen till ett fossilfritt samhälle är i full gång och går lättare än många tror. I Skåne finns många goda initiativ som visar hur lönsamhet och välfärd kan öka i takt med att utsläppen minskar.

  Ekofika med en politiker

  Vad skulle få dig att göra mer hållbara val i din vardag? Välja kollektivtrafik eller cykel oftare, laga istället för att köpa nytt, äta mer eko, reko och vego? Hur skulle staden Lund kunna underlätta din hållbara vardag? Kom och ta en fika med en politiker och berätta!

  Eko-rekovandring 16/5

  Följ med Ekoguiden på en tur genom Lund när vi till fots besöker Lunds gröna smultronställen.

  Hållbart varumärke 16/5
  Träffa Tetra Pak, Ikea och Volvo och hör om deras miljöutmaningar och hållbarhetsarbete.

  Hör forskare och representanter från IKEA, Tetra Pak och Volvo Car diskutera utmaningar och lösningar kring hållbara varumärken, strategi och innovation. Dessutom berättar Annika Helker Lundström, nationell miljömålssamordnare, om regeringens arbete med att lyfta näringslivets hållbarhetsarbete. Välkomna till ett lösningsfokuserat samtal i talkshowformat!

  På lördagen ställs det sedan till med en hållbarhetsfestival med bland annat föreläsningar, ekofika, stadsodling och ekomarknad. Kolla in programmet för festivalen här!

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.

   SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

   Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

   Läs vad vi vill göra