Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Hatt: ”En satsning på solel, är en satsning för framtiden”

  Energiministern fanns på plats när Nordens största solcellsanläggning invigdes utanför Västerås.
  Under onsdagen var energiminister Anna-Karin Hatt (C) med när ”Solparken” invigdes. Parken ligger intill E18 mellan Västerås och Enköping, och varje år kommer de 91 solföljarna som placerats här att producera nog med el för ungefär 400 lägenheter.
   Med dagens invigning av Solparken får vi alla vara med om ytterligare ett viktigt steg framåt för solenergin. En satsning på solel, är en satsning för framtiden, kommenterade energiministern i ett pressmeddelande.
  Även om det fortfarande är små mängder solel som produceras i Sverige så går det enligt energiministern ändå snabbt framåt. I sitt invigningstal berättade Hatt att solelen nu är det snabbast växande energislaget i Sverige, och att elproduktionen från solen växte med 85 procent under 2012.
  Solparken är ett samarbete mellan Mälarenergi och Kraftpojkarna. På sin blogg skriver Anna-Karin Hatt att hon hoppas det blir fler parker som den vid E18 framöver.

  När jag i dag inviger Solparken är den unik. Men i framtiden hoppas jag att anläggningar som den kommer vara en allt vanligare syn längs med våra vägar.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.