Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
(Tryck ENTER för fler alternativ)
Sökförslag:
  Stäng

  Herbivåren: Brunchbaluns på Fyn

  Foto: Red-MarshmalloW (CC BY 3.0)

  En solig ”dagen-efter-dag” gick jag och ett Smålandsbesök och brunchade loss på Fyn. Trots flera tidigare besök kunde en visit som SMB-recensent sätta sinnena i renässans. Lyckligtvis kunde också de ganska så jättehöga förhoppningar jag planterat hos vännen inför hennes första besök infrias.

  Typ av restaurang: Helvego kafé

  Plats: Falsterbogatan 1, Malmö

  Lunch/Middag: Brunch

  Rätt: Brunch= massa olika ju= perfekt!

  Prisklass: 5-125 pengar

  Beskrivning av upplevelsen restaurang och rätt: Fyn är ett helt vegetariskt och ekologiskt kafé som också har en hel del veganskt på menyn.  Kafét är beläget på Västra sorgenfri och miljön är riktigt mysig, med skyhöga fönster mot Ronnebygatan och Falsterbogatan. Har en tur kan en få sittplats i solen på bänkarna längs husväggen. Det hade inte vi, på grund av ”dagen efter”.

  Brunchbuffén kostar 125 riksdaler och serveras mellan 11-15. Förutom buffén finns två frukostvarianter för 65 respektive 75 kronor styck. Buffén består av en massa festligt: potatissallader, rödbetssallad, hummus, ärtpesto, diverse ostar, marmelad, bröd, hemmagjort och glutenfritt knäckebröd, croissanter, youghurt- även vegansk- och müsli. Som dessert erbjuds paj och frukt. Tips från coachen är att inte äta er inte för proppis. Sanna mina ord: ni vill få plats med efterätt. Om ni inte har hela dagen fri och kan sitta kvar ett bra tag vill säga, då är det helt rätt att äta er proppis flera gånger i stället!

  Vill en gå dit och ”bara” fika kan en mumsa loss på klassiska kakor såsom chokladkaka och dammsugare.

  Plus: Fem danska öar av fem möjliga! Mycket eko, brunchen får dessutom livet att vända åter. Det är gott, det är trevlig personal, det är fin miljö, det är fint porslin, och en överlag skön stämning. Plus plus plus PUSS på Fyn!

  Minus: För att tvinga fram ett minus kan det vara toalettkön. Alltid kö. Okej, inte alltid, men ofta. Planlägg era behov bara, inte vanskligare än så.

  Knyter ihop säcken med att uppmana er som ännu inte besökt Fyn att gå dit. Helst med någon som gör er glad.

  Håll utkik efter nästa recension som dyker upp inom några dagar. Till dess kan ni som vanligt spana in vår buddy Ekoguiden för ekoreko re­stau­rang­er och affärer i hela Sverige.

  Tidigare re­cen­sio­ner ur Malmöförrådet:
  Balthazar, Govindas och Kao’s.

  Tidigare recension ur Uppsalaförrådet:
  Legumé

   

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.

   SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

   Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

   Läs vad vi vill göra