Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Herbivåren – ”give peas a chance”

  Solen strålar och måsarna flaxar oroväckande nära de blankputsade caféborden. Det är upplagt för recension! Dagens smak: Malmörestaurangen Satori – give peas a chance.

  Typ av restaurang: Vegetarisk och vegansk
  Plats: Kalendegatan 30, Malmö
  Typ av måltid: Middag
  Rätt: Pizza
  Prisklass: Upp till 98 riksdaler

  Beskrivning av upplevelsen:
  Satori är en vegetarisk och vegansk restaurang centralt belägen vid Hansacompagniet i Malmö. Lokalen är stor och ljus och uteserveringen utlovar högklassig folkskådning. Bortsett från lunchrushen är det dessutom aldrig något problem att få tag på sittplats.

  Recensent-Hanna hade testat Satoris frukost och lunch sedan tidigare när vi denna kväll gick dit för att utforska den sista utposten: middagsutbudet. Trots att vi den här gången endast beställde in kvällsmat tänkte vi ge er en snabbgenomgång av hela utbudet.

  Frukost: Frukostmackan består av ost och något salladsblad. Den är ganska torr för vegetarianen och ännu torrare om du är vegan, vilket känns som ett rätt förlegat förhållande. Icke-veganen får cream cheese, det får inte veganen. Vidare finns det varken havre-eller soygurt, så när icke-veganen får youghurt med müsli får veganen än en gång ingenting.

  Lunch: Lunchbuffén kostar 87 kronor och är ganska smaklös. Rotfrukter, diverse röror, potatissallad, bröd, bulgur och ”svennig” råkost såsom den klassiska opiffade isbergssalladen. Till det här får man också en pizzaslice. Ingredienserna i buffén har potential att bjuda på en riktigt schysst matupplevelse, men det smakar helt enkelt inte särskilt mycket.

  Middag: Till vår middag beställde vi in en pizza, och det är faktiskt det godaste vi ätit på Satori. Tunn och knaprig, som en pizza bör vara i vår mening. Frukostkonceptet, där veganen mestadels får en tom tallrik, upprepas inte på pizzaavdelningen. Trots att vi inte provade dessa är det en fullgod anledning att besöka Satori fler gånger.

  Fika: Fikamenyn är den mest gedigna sett till utbudet. På Satori stoltserar man med flera olika sorters chokladbollar, veganska rawfoodbollar, muffins och cheesecake. Hur fikan smakar kan vi inte berätta, men vi uppmanar alla att testa och sedan rapportera tillbaka till oss.

  Som slutsats vill vi säga att stället har potential men att det i nuläget inte är så prisvärt. Käckheten i ”give peas a chance” kittlar våra skribenthjärtan men orkar dessvärre inte lyfta matupplevelsen. Den stackars personalstyrkan verkar gå på knäna och med fler anställda skulle rimligtvis även maten bli bättre. Sök jobb här om du är arbetssökande inom restaurangbranchen, du kan referera till oss.

  Nästa recension kommer upp nästa vecka. Kom ihåg att spana in EKOGUIDEN för tips på var man kan äta och shoppa ekologiskt i helgen.

  Tidigare betesmarker:

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.